Team

Schuiven naar boven

Pascal

Dr. Pascal Magne is momenteel directeur van het Centrum voor Onderwijs en Onderzoek in de Biomimetische Restauratieve Tandheelkunde (CER BRD) in Beverly Hills. 

In 1989 werd hij docent aan de Geneefse School voor Tandheelkunde, terwijl hij praktiseerde en een opleiding kreeg in de vaste tandprothetiek. Hij promoveerde tweemaal, in 1992 (DMD) en in 2002 (Ph.D.). De laatste terwijl hij co-auteur was van het boek Bonded Porcelain Restorations in the Anterior Dentition – A Biomimetic Approach, met professor Urs Belser (vertaald in 12 talen). In 1997-1999 zou hij zijn onderzoek naar tandheelkundige innovaties voortzetten aan de University of Minnesota School of Dentistry. Hij heeft veel gepubliceerd, wat resulteerde in vele prijzen. 

Pascal werd in 2004 aangeworven als voltijdse vaste faculteit van de Herman Ostrow School of Dentistry aan de University of Southern California, als Don and Sybil Harrington Professor of Esthetic Dentistry. Bij USC was Dr. Magne het speerpunt van een groot aantal curriculaire innovaties op het gebied van biomimetica, minimaal invasieve tandheelkunde en hechttechnieken. Zijn wetenschappelijke activiteiten tijdens zijn jaren daar leverden meer dan 100 peer-reviewed publicaties op en vele nationale en internationale programma’s voor permanente educatie. In 2021 publiceerde Dr. Magne de tweede editie van zijn bestseller Biomimetische restauratieve tandheelkunde.

Marco

Marco Gresnigt is in 2005 cum laude afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. In januari 2012 is hij gepromoveerd op de adhesieve bevestiging van facings.

Op het universitair medisch centrum Groningen is hij hoofd restauratieve tandheelkunde en biomaterialen. Daarnaast verricht hij onderzoek op het gebied van de restauratieve/adhesieve tandheelkunde en doceert hij de esthetische en reconstructieve tandheelkunde. Meerdere promovendi worden door hem begeleid en hij publiceert in peer reviewed internationale tijdschriften. 

Marco geeft internationaal lezingen en cursussen op het gebied van esthetische en adhesieve tandheelkunde. Zowel op het gebied van klinische behandelingen als onderzoek heeft hij meerdere prijzen gewonnen onder andere de prestigieuze EAED Presentation Award, Internationale Smile award en LiSi World Award. Marco is de huidige voorzitter van BeNeLux afdeling van de internationale Bio-Emulation groep en ere-ambassadeur van SlowDentistry.

Carline

Carline van den Breemer was born on January 3th 1988 in Soest, the Netherlands. After finishing secondary school in 2006 at the Baarnsch Lyceum she studied Educational Sciences at the University of Groningen. After one year she switched to Dentistry.

During her study she was vice-president of the board of the dental student faculty association T.M.F.V. Archigenes and participated in several education committees. She obtained her qualification in 2013. Subsequently she started her PHD research on ‘Immediate Dentin Sealing in posterior restorations’, which she succesfully defended in 2018.

She combined this with working in a private dental practice, first in Groningen and now in Maarssen, Utrecht. She continues working at the Dentistry Faculty in Groningen as a teacher and researcher.

Rijkje

In 2015 ben ik begonnen met de studie tandheelkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Tijdens mijn master heb ik een speciale interesse ontwikkeld in het doen van onderzoek naar minimaal invasieve adhesieve tandheelkunde en heb me daarom aangemeld voor het MD-PhD programma in 2020. Ik heb tijdens het werken aan mijn master twee wetenschappelijke artikelen gepubliceerd in high impact tandheelkundige tijdschriften over ‘Deep Margin Elevation’. In 2022 ben ik afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen en heb ik mijn onderzoek voortgezet. 

Direct na mijn afstuderen ben ik ook twee dagen per week gaan werken in de tandartspraktijk ‘Buijs Tandartsen’ in Groningen. Deze tandartspraktijk deelt mijn passie in het uitvoeren van zeer esthetische minimaal invasieve behandelingen voor orale rehabilitatie met behulp van een operatiemicroscoop. Mijn plezier en passie komen voort uit het herstellen van tandweefsel en daarbij de natuur zo goed mogelijk na te bootsen. 

Ik ben van plan om begin 2024 mijn PhD af te ronden en daarmee een bijdrage te leveren aan de tandheelkundige kennis over Deep Margin Elevation.

Marco

Prof. Dr. Marco Aurélio de Carvalho is als tandarts belast met biomimetische en esthetische tandheelkunde in het Braziliaanse Centrum voor Esthetische Tandheelkunde in Goiania, Brazilië. Hij is ook parttime onderzoeksprofessor aan het postgraduaatprogramma tandheelkunde (PPGO) en het afstudeerprogramma van de Evangelische Universiteit van Goias (UniEvangelica), Anapolis, Brazilië. Momenteel geeft hij les in restauratieve tandheelkunde, geïntegreerde klinieken, wetenschappelijk schrijven, tandheelkundige materialen – biomechanische tests en didactische materialen. Marco is verantwoordelijk voor het Dental Multiuser Research Laboratory aan de UniEvangelica en begeleidt verschillende MSc-studenten. Hij heeft meer dan 30 peer-reviewed papers gepubliceerd, 3 boekhoofdstukken geschreven en dient als reviewer voor verschillende prestigieuze tandheelkundige onderzoekstijdschriften.  

Marco zou graag zien dat meer en meer tandartsen de bio-emulatieve benadering in de restauratieve tandheelkunde leren kennen en toepassen, daarom heeft hij zich aangesloten bij Summit Research om met deze onderzoeksgemeenschap samen te werken.

Prof. Dr. Marco Aurélio de Carvalho
Cirurgião-Dentista (FO-UFG) CRO-GO 11348
Especialista em Prótese Dental (FOAr-Unesp)
Mestre e Doutor em Clínica Odontológica – Prótese Dental (FOP-Unicamp)
Pós-doutorado FO-UFG
Professor PPGO na UniEvangélica – Anápolis – GO
Dentista no Centro Brasileiro de Odontologia Estética -CBOE – Goiânia -GO

Doctor of Dental Surgery (FO-UFG), Prosthodontist (FOAr-Unesp),
MSc, Ph.D. in Dental Prosthesis (FOP-Unicamp)
Visiting Scholar at the University of Southern California – Los Angeles – CA – USA
Postdoctoral Researcher at FO-UFG
Professor at UniEvangélica
Dentist at CBOE – Goiânia – GO – Brazil

Elise

Elisa D. Aboucauch Grassi werd in 1993 geboren in Foz do Iguaçú – PR, Brazilië. Ze studeerde in 2017 af in de tandheelkunde aan de Staatsuniversiteit van Londrina, werkte twee jaar in een privépraktijk en besloot in 2019 een master te volgen in de restauratieve tandheelkunde (met een focus op prothetiek) aan de Staatsuniversiteit van São Paulo (UNESP), met als thema Deep Margin Elevation (DME). Dit thema inspireerde haar om haar promotieonderzoek te starten in 2021. In dat jaar werd ze ook docent aan de Braz Cubas Universiteit in Mogi das Cruzes-SP. 

In 2023 kreeg ze een FAPESP-beurs en vervolgens een internationale beurs om een jaar lang (2024) onderzoek te doen aan de Rijksuniversiteit Groningen, waarbij ze studies ontwikkelt met betrekking tot DME en Immediate Dentin Sealing (IDS). Haar onderzoek is gericht op het gebied van restauratieve tandheelkunde, met name op het gebied van adhesie en mechanische eigenschappen: Cervicale randen van composiethars, biomimetica, biomechanisch gedrag, tandkeramiek, CAD/CAM, indirecte restauraties en adhesie.

Gerardo

Gerardo Durán Ojeda is afgestudeerd aan de Universidad del Mar, Iquique, Chili in 2010. In 2016 behaalde hij zijn Master in Restauratieve Tandheelkunde en specialiseerde hij zich in Orale Rehabilitatie aan de Universiteit Andrés Bello, Viña del Mar, Chili.

Aan de Universiteit Arturo Prat, in Chili, coördineert hij sinds 2013 het programma Biomaterials in Dentistry, waar hij fundamenteel onderzoek doet in restauratieve tandheelkunde. Tegenwoordig is hij promovendus van de Nationale Universiteit van Cordoba, in Argentinië.

Gerardo is lid van de Academy of Dental Materials, en van verschillende andere verenigingen op het gebied van cosmetische en restauratieve tandheelkunde, en hij heeft een privé-praktijk in Iquique, Chili.

Jelte

Jelte Hofsteenge is in juli 2019 afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen.

In september 2019 begon hij aan zijn Ph.D. over de invloed van cusp capping op het herstel van vitale premolaren en kiezen. Jelte doet aan de Rijksuniversiteit Groningen onderzoek naar restauratieve/adhesieve tandheelkunde en doceert esthetische en reconstructieve tandheelkunde. Hij publiceerde meerdere studies in internationale tijdschriften.

Jelte werkt bij praktijk JouwTandarts in Leeuwarden waar hij algemene tandheelkunde uitvoert.

Joyce

Joyce Jonker: “Na het afronden van mijn VWO ben ik aansluitend in 2018 begonnen aan de opleiding tandheelkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Tijdens het schrijven van mijn masterscriptie is mijn interesse ontstaan in het uitvoeren van onderzoek.

Gelijktijdig met mijn master heb ik mij daarom aangemeld voor het (D)MD/PhD programma met als onderwerp de lithiumdisilicaat cantilever etsbrug, overeenkomstig met mijn masterscriptie onderwerp. Aan het eind van mijn vijfde studiejaar heb ik het eerste wetenschappelijke artikel gepubliceerd.

Momenteel ben ik laatste jaars student en verwacht ik in 2024 af te studeren om daarna het werk als tandarts te combineren met het uitvoeren van onderzoek. In 2026 zal het (D)MD/PhD programma naar verwachting worden afgerond met meerdere onderzoeken die een bijdrage leveren aan de tandheelkundige kennis over de lithiumdisilicaat cantilever etsbrug.”

Maurits

Maurits de Kuijper (17 mei 1989) studeerde Tandheelkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en voltooide de studie in 2014. In 2015 is hij gestart met een promotietraject over de directe en indirecte restauratie van endodontisch behandelde elementen, waarop hij in 2021 is gepromoveerd. In datzelfde jaar won hij met zijn proefschrift getiteld ‘Direct composite versus glass-ceramic endocrowns for mechanically compromised molar teeth’ de NWVT Hamer-Duyvenszprijs en de NTVT Debuutsprijs voor het artikel ‘Breuksterkte van verschillende types directe en indirecte restauraties bij het functioneel herstel van endodontisch behandelde molaren’. 

Maurits publiceert en reviewed met regelmaat voor internationale peer-reviewed tijdschriften en verzorgt lezingen over het herstel van endodontisch behandelde elementen en restauratieve tandheelkunde in het algemeen. Vanaf september 2018 begeleidt hij studenten bij het vervaardigen van kroon- en brugwerk bij het Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde binnen het Universitair Medisch Centrum Groningen. 

Tevens is Maurits werkzaam bij Mondzorgcentrum Winschoten en het Centrum Bijzondere Tandheelkunde van het Martiniziekenhuis in Groningen. Zijn aandachtsgebieden zijn de restauratieve en adhesieve tandheelkunde.

 

Priscilla

Priscilla Lazari-Carvalho studeerde in 2010 af aan de Universiteit van Sao Paulo State – UNESP, Brazilië. In 2013 behaalde ze haar Master in Science in Prosthodontics aan de Staatsuniversiteit van Campinas (Unicamp), waar ze bilayered zirconia kronen bestudeerde. In het jaar 2015 was zij gastwetenschapper aan de Universiteit van Zuid-Californië, Los Angeles, onder supervisie van Dr. Pascal Magne. In 2017 behaalde Dr Lazari-Carvalho haar doctoraat in de Prosthodontie aan Unicamp, Brazilië, met een studie over de biomimetische restauratie van endodontisch behandelde tanden (ETT). In 2022 voltooide Dr Lazari-Carvalho haar postdoctorale fellowship in de endodontische divisie van de Federale Universiteit van Goias, waar ze verder ging met haar studie naar de biomimetische benadering om ETT te herstellen, waarbij ze het effect testte van onmiddellijke dentineverzegeling en diepe margeverhoging voorafgaand aan endodontische (her)behandeling.

Momenteel is Dr Lazari-Carvalho fulltime faculteit aan het postgraduaatprogramma tandheelkunde (PPGO) en afstudeerprogramma aan de Evangelische Universiteit van Goias (UniEvangelica), Anapolis, Brazilië. Haar activiteiten omvatten onderwijs en begeleiding van MSc-studenten en onderzoeksgroepen met afgestudeerde studenten op het gebied van prothese en chirurgie. Haar meest recente onderzoeksgebieden zijn eindige-elementenanalyse, verschillende tests voor hechtsterkte, breuk en vermoeiingsweerstand. Tijdens haar academische carrière heeft ze 20 artikelen gepubliceerd in relevante peer-reviewed tijdschriften en vier boekhoofdstukken, waarvan de meeste over de prothetische rehabilitatie van endodontisch behandelde tanden en implantaatgedragen prothesen.

Eric

Eric W. Meisberger voltooide zijn tandheelkundige opleiding aan de Johannes Gutenberg-Universiteit in Mainz, Duitsland, en behaalde in het jaar 2005 zijn diploma met cum laude.
Bij het Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde van het UMC Groningen speelt Eric Meisberger sinds 2006 een rol als Klinisch Docent binnen de sectie Restauratieve Tandheelkunde en Biomaterialen. Binnen dit kader richt hij zich op het doorgeven van kennis en vaardigheden aan toekomstige tandheelkundige professionals, met een nadruk op het Kroon en Brugwerk onderwijs.

In het Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde van het Martini Ziekenhuis in Groningen heeft Eric zich gespecialiseerd in endodontische behandelingen op verwijzing. Zijn kennis van deze complexe behandelingen draagt bij aan de kwaliteit van zorg voor patiënten met speciale tandheelkundige behoeften.

Eric heeft ook ervaring opgedaan als tandarts in een praktijk voor Algemene Tandheelkunde en verwijspraktijk voor endontische behandelingen (EndoGroningen). Tegelijkertijd heeft hij als klinisch onderzoeker meerdere artikelen publiceerde in internationale vakbladen. Met een uitgebalanceerde benadering van kennisoverdracht en klinische toepassing probeert Eric bij te dragen aan de evolutie van de tandheelkunde .

Mari

Mari Miura Sugii werd geboren in São Paulo, Brazilië. Ze behaalde haar bachelor en master tandheelkunde aan de Universiteit van Campinas.

Tijdens haar master deed ze al onderzoek op het gebied van restauratieve tandheelkunde, gesponsord door de Stichting Onderzoek van São Paulo (FAPESP). Na haar master specialiseerde ze zich in orthodontie aan de São Leopoldo Mandic School.

In 2015 begon ze aan een dubbel Ph.D programma tussen de Universiteit van Campinas en de Rijksuniversiteit Groningen, Nederland. Het onderzoek werd grotendeels uitgevoerd op de afdeling Biomedische Technologie en gesponsord door FAPESP en het Abel Tasman Talent Project. Ze promoveerde in 2019 op het proefschrift “Quaternary ammonium compounds to prevent oral biofilm formation”. Sindsdien werkt ze bij een particuliere tandartspraktijk en als docent en onderzoeker bij het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Floor

Floor Vosmeijer startte in 2013 met de studie biomedische- en gezondheidswetenschappen aan de Vrije Universiteit (VU) te Amsterdam om na twee jaar over te stappen naar de studie Tandheelkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen (RuG). Tijdens haar studie was ze werkzaam bij de afdeling restauratieve- tandheelkunde en biomaterialen, waarbij ze betrokken was bij het maken van nieuwe onderwijsonderdelen en onderzoek.

In 2022 studeerde ze af met als afstudeeronderzoek een multicenterstudie naar de kwaliteit van posterior keramische restauraties met behulp van ‘Immediate Dentin Sealing’. Als vervolg op het afstudeeronderzoek en vanuit de bredere onderzoek achtergrond begon ze in 2022 een PhD getiteld: ‘Influence of operator factors on the clinical performance of partial adhesive restorations’.

Verder begeleidt Floor bachelor studenten tandheelkunde binnen het preklinisch onderwijs aan de RuG, waarbij ze – door haar enthousiasme voor het vak – startende studenten probeert te inspireren en motiveren. Tevens is ze werkzaam bij Tandartspraktijk Polder te Emmeloord en TSP Groningen als algemeen tandarts.

Michael

Michael Wendler studeerde in 2009 af aan de Universidad de Concepción, Chili. Hij specialiseerde zich in 2013 in Prosthodontie en Implantologie aan de Universiteit van Córdoba, Argentinië en promoveerde vervolgens summa cum laude in de tandheelkunde aan de Friedrich-Alexander Universiteit van Erlangen-Nürnberg, in Duitsland.

Momenteel is hij universitair hoofddocent aan de afdeling restauratieve tandheelkunde van de universiteit van Concepción in Chili, waar hij de onderzoeksgroep op het gebied van tandheelkundige biomaterialen en prothesen leidt. Hij heeft meer dan 30 peer-review papers gepubliceerd in gerenommeerde tijdschriften op zijn vakgebied en heeft verschillende prijzen gewonnen, waaronder de Voco Dental Challenge in 2015 en de Hereaus-Kulzer Travel Award in 2017. Zijn belangrijkste onderzoeksinteresse is het mechanische en klinische gedrag van restauratieve materialen.

Parallel aan zijn onderwijs aan onder- en postdoctorale studenten in Concepción, werkt Michael in zijn privé tandheelkundige kliniek op het gebied van Prosthodontie en Adhesive Dentistry, waar hij voortdurend zoekt naar hoogwaardige en uitgebreide behandelingen voor zijn patiënten.

Lucas

Dr. Lucas Zago Naves is tandarts, docent en onderzoeker bij het universitair medisch centrum in Groningen (UMCG). Hij is ook onderzoeksmedewerker bij de Bio_Emulation Groep.

Opleiding:

2014 FAPESP, Post Doctoral, Dental Materials
2011 Universidade Estadual de Campinas, Doctor of Philosophy (PhD), Dental Materials
2009 Universidade Estadual de Campinas, Master’s degree, Dental Materials
2006 Universidade Federal de Uberlândia, Doctor of Dentistry Science, Dentistry

Carline

Carline van den Breemer is geboren op 3 januari 1988 in Soest. Na haar middelbare schooltijd in 2006 aan het Baarnsch Lyceum studeerde zij Onderwijskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na een jaar stapte ze over naar Tandheelkunde. 

Tijdens haar studie was zij vice-voorzitter van het bestuur van de studentenfaculteitsvereniging Tandheelkunde T.M.F.V. Archigenes en nam zij deel aan diverse onderwijscommissies. In 2013 behaalde zij haar kwalificatie. Vervolgens startte zij haar PHD onderzoek naar ‘Immediate Dentin Sealing in posterior restorations’, dat zij in 2018 met succes verdedigde. 

Dit combineerde zij met het werken in een particuliere tandartspraktijk, eerst in Groningen en nu in Maarssen, Utrecht. Zij blijft werkzaam aan de Faculteit Tandheelkunde in Groningen als docent en onderzoeker.