Schuiven naar boven

Carline

Carline van den Breemer was born on January 3th 1988 in Soest, the Netherlands. After finishing secondary school in 2006 at the Baarnsch Lyceum she studied Educational Sciences at the University of Groningen. After one year she switched to Dentistry.

During her study she was vice-president of the board of the dental student faculty association T.M.F.V. Archigenes and participated in several education committees. She obtained her qualification in 2013. Subsequently she started her PHD research on ‘Immediate Dentin Sealing in posterior restorations’, which she succesfully defended in 2018.

She combined this with working in a private dental practice, first in Groningen and now in Maarssen, Utrecht. She continues working at the Dentistry Faculty in Groningen as a teacher and researcher.

Rijkje

In 2015 ben ik begonnen met de studie tandheelkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Tijdens mijn master heb ik een speciale interesse ontwikkeld in het doen van onderzoek naar minimaal invasieve adhesieve tandheelkunde en heb me daarom aangemeld voor het MD-PhD programma in 2020. Ik heb tijdens het werken aan mijn master twee wetenschappelijke artikelen gepubliceerd in high impact tandheelkundige tijdschriften over ‘Deep Margin Elevation’. In 2022 ben ik afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen en heb ik mijn onderzoek voortgezet. 

Direct na mijn afstuderen ben ik ook twee dagen per week gaan werken in de tandartspraktijk ‘Buijs Tandartsen’ in Groningen. Deze tandartspraktijk deelt mijn passie in het uitvoeren van zeer esthetische minimaal invasieve behandelingen voor orale rehabilitatie met behulp van een operatiemicroscoop. Mijn plezier en passie komen voort uit het herstellen van tandweefsel en daarbij de natuur zo goed mogelijk na te bootsen. 

Ik ben van plan om begin 2024 mijn PhD af te ronden en daarmee een bijdrage te leveren aan de tandheelkundige kennis over Deep Margin Elevation.

Gerardo

Gerardo Durán is afgestudeerd aan de Universidad del Mar, Iquique, Chili in 2010. In 2016 behaalde hij zijn Master in Restauratieve Tandheelkunde en specialiseerde hij zich in Orale Rehabilitatie aan de Universiteit Andrés Bello, Viña del Mar, Chili.

Aan de Universiteit Arturo Prat, in Chili, coördineert hij sinds 2013 het programma Biomaterials in Dentistry, waar hij fundamenteel onderzoek doet in restauratieve tandheelkunde. Tegenwoordig is hij promovendus van de Nationale Universiteit van Cordoba, in Argentinië.

Gerardo is lid van de Academy of Dental Materials, en van verschillende andere verenigingen op het gebied van cosmetische en restauratieve tandheelkunde, en hij heeft een privé-praktijk in Iquique, Chili.

Marco

Marco Gresnigt is in 2005 cum laude afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. In januari 2012 is hij gepromoveerd op de adhesieve bevestiging van facings.

Op het universitair medisch centrum Groningen is hij hoofd restauratieve tandheelkunde en biomaterialen. Daarnaast verricht hij onderzoek op het gebied van de restauratieve/adhesieve tandheelkunde en doceert hij de esthetische en reconstructieve tandheelkunde. Meerdere promovendi worden door hem begeleid en hij publiceert in peer reviewed internationale tijdschriften. 

Marco geeft internationaal lezingen en cursussen op het gebied van esthetische en adhesieve tandheelkunde. Zowel op het gebied van klinische behandelingen als onderzoek heeft hij meerdere prijzen gewonnen onder andere de prestigieuze EAED Presentation Award, Internationale Smile award en LiSi World Award. Marco is de huidige voorzitter van BeNeLux afdeling van de internationale Bio-Emulation groep en ere-ambassadeur van SlowDentistry.

Jelte

Jelte Hofsteenge is in juli 2019 afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen.

In september 2019 begon hij aan zijn Ph.D. over de invloed van cusp capping op het herstel van vitale premolaren en kiezen. Jelte doet aan de Rijksuniversiteit Groningen onderzoek naar restauratieve/adhesieve tandheelkunde en doceert esthetische en reconstructieve tandheelkunde. Hij publiceerde meerdere studies in internationale tijdschriften.

Jelte werkt bij praktijk JouwTandarts in Leeuwarden waar hij algemene tandheelkunde uitvoert.

Maurits

Maurits de Kuijper (17 mei 1989) studeerde Tandheelkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en voltooide de studie in 2014. In 2015 is hij gestart met een promotietraject over de directe en indirecte restauratie van endodontisch behandelde elementen, waarop hij in 2021 is gepromoveerd. In datzelfde jaar won hij met zijn proefschrift getiteld ‘Direct composite versus glass-ceramic endocrowns for mechanically compromised molar teeth’ de NWVT Hamer-Duyvenszprijs en de NTVT Debuutsprijs voor het artikel ‘Breuksterkte van verschillende types directe en indirecte restauraties bij het functioneel herstel van endodontisch behandelde molaren’. 

Maurits publiceert en reviewed met regelmaat voor internationale peer-reviewed tijdschriften en verzorgt lezingen over het herstel van endodontisch behandelde elementen en restauratieve tandheelkunde in het algemeen. Vanaf september 2018 begeleidt hij studenten bij het vervaardigen van kroon- en brugwerk bij het Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde binnen het Universitair Medisch Centrum Groningen. 

Tevens is Maurits werkzaam bij Mondzorgcentrum Winschoten en het Centrum Bijzondere Tandheelkunde van het Martiniziekenhuis in Groningen. Zijn aandachtsgebieden zijn de restauratieve en adhesieve tandheelkunde.

 

Michael

Michael Wendler studeerde in 2009 af aan de Universidad de Concepción, Chili. Hij specialiseerde zich in 2013 in Prosthodontie en Implantologie aan de Universiteit van Córdoba, Argentinië en promoveerde vervolgens summa cum laude in de tandheelkunde aan de Friedrich-Alexander Universiteit van Erlangen-Nürnberg, in Duitsland.

Momenteel is hij universitair hoofddocent aan de afdeling restauratieve tandheelkunde van de universiteit van Concepción in Chili, waar hij de onderzoeksgroep op het gebied van tandheelkundige biomaterialen en prothesen leidt. Hij heeft meer dan 30 peer-review papers gepubliceerd in gerenommeerde tijdschriften op zijn vakgebied en heeft verschillende prijzen gewonnen, waaronder de Voco Dental Challenge in 2015 en de Hereaus-Kulzer Travel Award in 2017. Zijn belangrijkste onderzoeksinteresse is het mechanische en klinische gedrag van restauratieve materialen.

Parallel aan zijn onderwijs aan onder- en postdoctorale studenten in Concepción, werkt Michael in zijn privé tandheelkundige kliniek op het gebied van Prosthodontie en Adhesive Dentistry, waar hij voortdurend zoekt naar hoogwaardige en uitgebreide behandelingen voor zijn patiënten.

Carline

Carline van den Breemer is geboren op 3 januari 1988 in Soest. Na haar middelbare schooltijd in 2006 aan het Baarnsch Lyceum studeerde zij Onderwijskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na een jaar stapte ze over naar Tandheelkunde. 

Tijdens haar studie was zij vice-voorzitter van het bestuur van de studentenfaculteitsvereniging Tandheelkunde T.M.F.V. Archigenes en nam zij deel aan diverse onderwijscommissies. In 2013 behaalde zij haar kwalificatie. Vervolgens startte zij haar PHD onderzoek naar ‘Immediate Dentin Sealing in posterior restorations’, dat zij in 2018 met succes verdedigde. 

Dit combineerde zij met het werken in een particuliere tandartspraktijk, eerst in Groningen en nu in Maarssen, Utrecht. Zij blijft werkzaam aan de Faculteit Tandheelkunde in Groningen als docent en onderzoeker.